Cum alegi masina de carotat beton / caramida / asfalt potrivita pentru aplicatia ta

Cele mai importante lucruri de stabilit inainte de alegere masinii de carotat ( carotezei ) pentru beton si asfalt

1. Regimul de lucru

Pentru utilizare ocazionala se poate opta pentru o masina de carotat semi-profesionala, aici recomandam modelele CNO-OB (culoare rosie) - click aici pt. a le vedea

De asemenea pot fi folosite modele profesionale de capacitate mica portabile (cu sau fara stand) modelele CNO-CK (culoare portocalie) - click aici pt. a le vedea

Pentru utilizarea in regim profesional ( intens ) se recomanda evitarea modelelor semi-profesionale (OB / culoare rosie) si alegerea modelelor profesionale sau industriale (CK / culoare portocalie).


2. Diametrul maxim pe care doriti sa il gauriti

Trebuie sa tineti cont ca fiecare masina are un diametru maxim suportat de gaurire.

Daca aveti de facut ocazional gauri de diametrul X (mm) - puteti alege o masina de carotat cu diametrul maxim de gaurire X (mm)

Daca aveti de facut multe gauri (in serie) de diametru X - alegeti o masina de carotat cu diametrul maxim de gaurire X (mm) + 15%

Exemplu:

Daca am de gaurit ocazional 250mm - pot achizitiona o masina care gaureste maxim 250mm

Daca am de gaurit in serie 250mm - e recomandat sa achizitionez o masina care gaureste maxim aprox. 290-300mm (250+15%)


3. Portabila sau cu stand

Pentru diametre de pana la 150-180 (mm) se pot alege si masini de gaurit portabile la care putem sau nu adauga standul metalic cu cremaliera.

Standul este un accesoriu separat si poate fi folosit ocazional sau la nevoie. Pentru gauri de diametre mici este uneori mai comod sa utilizam masini portabile fara standul cu cremaliera. 

Atentie! Dezavantajul modelelor portabile este ca necesita o atentie sporita, precizie si forta la manipulare. 

Atentie! La unele modele diametrul maxim de gaurire cu stand nu este acelasi cu cel fara stand. Exemplu modelul CNO-CK1780/3BS poate gauri in beton pana la 125mm fara stand si 150mm cu stand. 

Pentru diametre mai mari de 180 (mm) gama CRIANO include doar masini de gaurit cu carota cu stand metalic inclus. 


4. Sistemul de prindere specific carotei

Prinderea universala a carotelor este filet de 1 1/2 " , daca ai nevoie de alt tip de prindere asigura-te de acest lucru sau asigura-te ca poti achizitiona adaptorul potrivit pentru filetul de un tol si jumatate


5. Functii specifice

  • Soft Start - pornirea graduala a masinii. Masinile fara functia soft start pornesc brusc si pot brusca mainile operatorului.
  • Viteza Variabila - reglabila electronic, regulatorul de turatie este foarte practic deoarece permite adaptarea rotatiei carotei la materialul gaurit si diametrul gaurit.
  • Viteze Mecanice - ofera o flexibilitate mai mare in alegerea turatiilor si ofera o forta mai mare la turatiile inferiore din fiecare viteza. 
  • Protectie la Suprasarcina - scade riscul supraincalzirii si distrugerii anumitor elemente din masina in caz de utilizare fortata.

Alege modelul cu functiile dorite. 


Pe scurt acestea sunt caracteristicile la care trebuie sa fii atent cand alegi masina de carotat.

I) Trebuie sa stii la ce urmeaza sa o utilizezi pentru a sti ce sa alegi.

II) Parcurge lista caracteristicilor de mai sus pentru a te asigura ca ai ales masina potrivita


Daca ai intrebari suplimentare contacteza-ne sau lasa-ne un comentariu.


Comentarii

Produse de comparat (/5)