Modul corect de utilizare al discurilor diamantate

Utilizeaza corect discul tau diamantat si asigura-te ca il folosesti in cele mai bune conditii urmarind indicatiile de mai jos: 

  1. Cititi cu atentie instructiunile de utilizare al discului diamantat. 

  2. Folositi discul diamantat potrivit pentru materialul caruia ii este recomandat. Verificati referintele pe eticheta de pe disc sau de pe ambalajul discului diamantat. 

  3. Folositi RPM maxim recomandat . Nu depasiti acest indice. ( RPM = rotatii pe minut )

  4. Nu folositi discuri diamantate deteriorate sau indoite sau discuri care au fost deteriorate in urma contactului cu solul, a unor lovituri, etc. 

  5. Asigurati-va ca discul este montat in asa fel incat sa se roteasca in directia indicata pe masina.

  6. Cand il montati, asigurati-va ca discul este corect pozitionat pe arbore / ax. Daca este montat in mod corespunzator nu ar trebui sa existe nici un fel de abatere “joc”. Nu fortati discul si nu incercati sa mariti diametrul interior.

  7. Verificati daca capul de taiere al masinii este in perfecta stare si instalati discul conform instructiunilor.

  8. Folositi toate masurile de protectie indicate pe disc sau pe ambalajul discului si al masinii cu care se lucreaza. 

  9. Folositi echipament de protectie. Verificati diagramele de pe discurile diamantate sau de pe ambalaj. 

  10. Porniti masina si testati-o. Cand folositi discuri diamantate cu taiere umeda , asigurati-va ca debitul de apa este suficient. Asigurati-va ca nu exista “joc”, vibratii sau fictiune.

  11. Incepeti prin a taia incet si continuati cu o viteza moderata. Nu fortati discul in timpul utilizarii, nu incercati sa efectuati miscari laterale sau taieri circulare. Asigurati-va ca adancimea de taiere este cea potrivita.

  12. Nu polizati / slefuiti cu discurile de taiere. Slefuirea / polizarea cu discurile de taiat poate crea microfisuri in segment si poate duce la ruperea segmentului. 

  13. Cand folositi un disc pentru taiere uscata , faceti pauze la 15-20 secunde de taiere pentru a permite racirea discului - in special la taierea de gresie si faianta de lungime mare.

  14. Cand observati ca discul isi pierde din capacitatea de taiere , dar nu pare a fi avariat sau uzat, “reactivati-l“ / "ascutiti-l" folosind un bloc ceramic / piatra de ascutit pentru discuri. 

  15. Dupa ce ati terminat treaba , aveti grija la modul in care manuiti discul diamantat deoarece acesta ar putea sa fie incins.


Garantia discurilor diamantate

  • Discurile diamantate fiind produse consumabile, producatorii ofera garantie doar pentru produsele noi, neutilizate.
  • Discurile utilizate, probate, care au fost folosite sunt excluse de la garantie.
  • Motivul este unul relativ simplu: odata utilizat este imposibil de verificat conditiile in care acesta a fost exploatat, iar in majoritatea cazurilor distrugerea discului este cauzata de utilizare necorespunzatoare. Declaratiile verbale neputand fii dovedite, este imposibila stabilirea cauzei in mod obiectiv - deci acordarea garantiei in conditii corecte (dovedite) este imposibila. 

Acordati atentie deosebita la punctele 12, 13 si 14 de mai sus - nerespectarea acestor indicatii duc la majoritatea problemelor intampinate la discurile diamantate. 

Comentarii

Produse de comparat (/5)