La ce sa ma uit cand cumpar un malaxor / amestecator de adezivi ?

Urmeaza sa achizitionezi un malaxor / amestecator pentru adezivi si mortar - Iata aici principalele caracteristici dupa care sa te uiti:

Puterea

Evident puterea exprimata in W este un factor de diferentiere, dar nu e totul ! 

Viteze Mecanice

De exemplu Rubimix-7 are aceasi putere (1200W) ca si Rubimix-9N, dar Rubimix-9N este mai puternic deoarece are si doua viteze mecanice - ceea ce permite o mai mare forta la diferite turatii mai mici. 

Regulator Electronic de Viteza

Regulatorul electric de viteza a devenit standard pentru toate amestecatoarele, iti permite reglarea turatiei dintr-un buton de tip rotita (de obicei in manerul amestecatorului)

Diametrul maxim al Paletei

Cu cat un amestecator permite montarea unui diametru mai mare de paleta, cu atat capacitatea lui de amestecare este mai mare.

Ideal este sa utilizati un diametru usor inferior diametrului maxim permis de producator. Asa asigurati o utilizare indelungata a mixerului. 

De exemplu: Daca achizitionati un Rubimix-9 POWER MAX acesta are diametrul maxim de 160mm, recomandarea noastra este sa il utilizati cu paleta de 140mm  ...  La un Rubimix-9N, diametrul maxim e 140mm, noi recomandam utilizare cu 120mm

Alte detalii de posibil interes

  • ergonomia manerului - unele modele au manere mai comode in comparatie cu altele
  • palete duble - creeaza curent si contra-curent - ceea ce permite o manevrare mai buna a paletelor in material si o amestecare mai rapida (ex: modelul Rubimix-9 DUPLEX  )
  • modele speciale pentru aplicatii speciale (ex: IPERBET, FLUID MIX, etc.)
  • modele cu acumulator pentru portabilitate maxima (ex: Rubimix E-10 Energy )
  • cutia de transport - unele modele se livreaza cu sau fara cutie de transport si depozitare 

Comentarii

Produse de comparat (/5)