Radar de penetrare la sol (Georadar) pentru toată lumea cu Leica DSX

Radar de penetrare la sol (Georadar) pentru toată lumea cu Leica DSX

Informații specializate

Utilizarea tehnologiei georadarului (GPR) se limitează la profesioniștii cu înaltă calificare și cu experiență, instruiți în interpretarea radar-gramelor dificile. Nou-anunțata metodă de detectare Leica DSX a utilităților schimbă acest lucru prin democratizarea tehnologiei GPR, aducând-o spre utilizatorii mai puțin experimentați.  
Pentru a afla modul în care această tehnologie GPR perturbatoare aduce eficiență și flux de lucru digitalizat în cartografiere și localizarea utilităților, ne-am întâlnit cu Agata Fischer, director comercial pentru detecție și servicii la Leica Geosystems. Iată ce a avut de spus.


Ce este metoda DSX de detectare a utilităților?

Metoda DSX de detectare a utilităților reprezintă un GPR (Ground Penetrating Radar) portabil proiectat pentru a oferi utilizatorilor cele mai recente noutăți în detectarea utilităților, cu un flux de lucru simplificat, procesarea automată a datelor și de mare precizie. Utilizatorii pot acum localiza cu ușurință utilitățile din subteran văzute clar în soft-ul DXplore. DXplore este intuitiv si oferă utilizatorilor flexibilitatea de a interacționa ușor cu diverse sisteme de poziționare și de a efectua verificarea pe loc a utilităților. Această soluție combină cea mai înaltă tehnologie GPR cu cea mai bună precizie de poziționare de la dispozitivele Leica Geosystems.

Cum simplifică DSX detectarea utilităților?


Astăzi, o zi de colectare a datelor cu ajutorul senzorului GPR duce la una sau două zile de post-procesare a datelor în birou. Metoda DSX de detectare a utilităților simplifică acest proces cu procedura cea mai simplă și automată de a detecta fiecare tip de utilitate și de a genera o hartă 3D a utilităților în teren.
Utilizatorii nu mai trebuie să interpreteze date radar brute și să interpreteze hiperbole deoarece DSX afișează clar și direct rezultatele din teren prin post procesarea automată GPR și analiza datelor. 
 
O hartă digitală a utilităților este generată în teren în câteva minute și poate fi exportată în cloud-ul DX și software-ul Hexagon pentru integrarea ulterioară cu date suplimentare. Cu această metodă de detectare a utilităților, Geosystems aduce pe piață un sistem GEORADAR mai eficient, robust și mai ușor de folosit, care permite utilizatorilor să detecteze utilitățile pe loc și să verifice cu ușurință calitatea datelor în timp real, fără a fi nevoie să aștepte ca experții din birou să le valideze munca.

Cine ar trebui să folosească metoda DSX de detectare a utilităților?

 


 
DSX a fost proiectat pentru utilizatorii care trebuie să localizeze, ocolească sau să cartografieze utilitățile îngropate în sol într-un mod rapid și eficient. Această metodă de detectare a utilităților simplifică munca companiilor implicate în repararea și mentenanța străzilor și a infrastructurii, precum și a inspectorilor fără experiență GEORADAR care trebuie să cartografieze utilitățile din sol. 

De ce ar trebuie cineva să investească în metoda DSX de detectare a utilităților?

Se întâmplă în fiecare zi, peste tot în lume, ca utilitățile să fie lovite. Costurile pentru utilitățile avariate încep de la 1.000 Euro și pot ajunge până la 100.000 Euro. Angajarea unui expert care să detecteze utilitățile poate de asemenea costa câteva mii de Euro. Mai mult, s-ar putea ca expertul să nu fie disponibil atunci când aveți nevoie de el. Investind în DSX, economisiți costurile legate de avarii, costurile topografiei utilităților și inactivitatea din timpul avariilor și instruirilor. 

În ce mod diferă metoda DSX de detectare a utilităților de DS2000?

DS2000 reprezintă o metodă de cartografiere a utilităților pentru utilizatorii experimentați. Procesarea și interpretarea datelor necesită experiență, înțelegerea aprofundată a GPR și instruirea utilizatorilor care vor folosi echipamentul. DSX, pe de altă parte, este conceput pentru utilizatorii GPR fără experiență sau care folosesc pentru prima dată GPR, deoarece software-ul DXplore elimină complexitatea procesării datelor pentru ca utilizatorii să detecteze utilitățile îngropate în sol. Chiar și un utilizator fără nici un fel de experiență anterioară GPR poate detecta utilitățile în teren. 

Cum funcționează metoda DSX de detectare a utilităților?

Odată ce a fost definit terenul pe care se detectează utilitățile îngropate, un utilizator poate colecta datele cu ajutorul unei metode tip rețea de linii atât longitudinale cât și transversale. După ce achiziția datelor a fost finalizată, software-ul DXplore arată clar utilitățile detectate cu o minimă interacțiune a utilizatorului. După ce conductele detectate sunt afișate pe software, utilizatorii le pot reloca cu ajutorul DSX sau a unui sistem de poziționare. Utilizatorii pot fie să marcheze utilitățile din sol sau să exporte harta cu utilitățile către utilajul care va efectua lucrările de excavație. 
 
 
Sperăm ca acest articol v-a fost de folos în întelegerea detectării și localizării utilităților cu intermediul georadarelor Leica.

Comentarii

Produse de comparat (/5)