Experiențe de cartografiere subterană cu STREAM DP în regiunea D-A-CH

Experiențe de cartografiere subterană în regiunea D-A-CH

SUBTERRA GMBH

Introducere în detectarea utilităților și proiecte de cartografiere

În această lucrare sunt prezentate 3 proiecte desfășurate de SUBTERRA GMBH, o firmă de consultanță specializată în analiza detectărilor utilităților din sol/subteran și care operează în regiunea DACH, Germania, Austria și Elveția. În această lucrare este prezentată analiza proiectelor de infrastructură subterană efectuate cu ajutorul produselor pentru detectare din portofoliul Hexagon, mai precis IDS GeoRadar’s Stream DP, un sistem GPR inovativ capabil să depășească limitările până acum prezente în industria de detectare a utilităților și software-ul post-procesare IQMaps. Aceste proiecte au fost realizate pentru companii care operează în domenii precum instalări fibră optică și furnizare energie.

Context:
Aproape în fiecare zi au loc accidente grave de muncă care însumează în fiecare an aproximativ 900 milioane € de costuri inutile. Pentru a asigura siguranța maximă, muncitorii au nevoie să vadă clar utilitățile din subteran pentru a evita posibilele pericole și riscuri.
SUBTERRA GMBH este o companie cu sediul în Lichtenstein care furnizează servicii de localizare și cartografiere a liniilor electrice și a structurilor din subteran. Pentru a determina liniile din subteran cât mai precis posibil, Subterra GMBH se bazează pe dispozitivele din catalogul extins furnizate de portofoliul pentru detectare Hexagon.
Mulțumită acestor tehnologii de detectare, se pot obține date fiabile și precise sub formă de hărți 2D sau modele digitale 3D pentru maximă inteligibilitate și lizbilitate.
Sistemele GPR și localizatorii de cabluri permit analiza fără distrugere a suprafețelor pentru o creștere a productivității generale. Constructorii pot astfel evita avarierea utilităților din subteran, economisind astfel bani și crescând siguranța angajaților lor.

Prezentare de ansamblu a echipamentului:
Pentru proiectele de cartografiere și detectare a utilităților prezentate în acest studiu de caz, SUBTERRA GMBH a utilizat Stream DP și IQMaps, instrumentele premium din portofoliul pentru detectare Hexagon pentru cartografiere subterană.
Stream DP reprezintă sistemul GPR inovativ al IDS GeoRadar care asigură cea mai precisă cartografiere 3D în timp real a utilităților din subteran. Acest georadar este compatibil cu tehnologia EsT, o nouă tehnologie patentată capabilă să exploateze întreaga performanță radiantă a antenei, oferind o creștere de la 40% la 60% a adâncimii de penetrare în comparație cu alte tehnologii disponibile pe piață.
SUBTERRA GMBH este o companie cu sediul în Lichtenstein care furnizează servicii de localizare și cartografiere a liniilor electrice și a structurilor din subteran. Pentru a determina liniile din subteran cât mai precis posibil, Subterra GMBH se bazează pe dispozitivele din catalogul extins furnizate de portofoliul pentru detectare Hexagon.
Mulțumită acestor tehnologii de detectare, se pot obține date fiabile și precise sub formă de hărți 2D sau modele digitale 3D pentru maximă inteligibilitate și lizbilitate.
IQMaps reprezintă software-ul post-procesare al IDS GeoRadar pentru analiza precisă și rapidă a datelor care vin din sistemele GPR. Acest software permite procesarea în timp real pentru gestionarea avansată a obiectivelor și furnizează o vizualizare 3D completă a datelor pentru analiza rapidă și precisă a datelor GPR.

Detectarea și cartografierea utilităților din subteran pentru instalarea fibrelor optice

Instituțiile din regiunea D-A-CH (Germania, Austria, Elveția) au ca obiectiv asigurarea instalării fibrei optice în toate teritoriile naționale până în anul 2030. Acest ambițios obiectiv necesită viteză de instalare și eficiență crescute. Autoritățile naționale planifică creșterea investițiilor în tehnologii pentru asistență în instalare și detectarea utilităților din subteran, iar sistemele de cartografiere GPR sunt cruciale pentru atingerea acestui obiectiv.

Prezentarea generală a proiectului

SUBTERRA GMBH și-a oferit serviciile de investigare instituțiilor germane prin realizarea unei cartări complexe a utilităților din
subteranul unui sat folosind Stream DP, sistem GPR capabil să furnizeze date 3D ale subteranului cu o acuratețe și adâncime de penetrare fără precedent. Acesta a permis cartografierea radar a 34 km de utilități folosind doar două resurse în trei zile de lucru.

Datele obținute au fost apoi procesate cu ajutorul software-ului IQMaps al IDS GeoRadar pentru a crea un model 3D al utilităților orașului care să poată fi transferat direct către sistemele de comandă ale excavatorului clientului. Ca rezultat al acestei lucrări de cartografiere, clientul a putut reduce necesitatea punctelor de verificare a solului de la 43 la 8 (fiecare punct costând aproximativ 2 000€), economisind astfel bani și asigurând securitatea muncitorului.

Cartografierea liniilor și conductelor din subteranul centrului orașului Stuttgart pentru implementarea unei noi stații de transformare

Introducere în sectorul furnizării de energie

Tranziția către energiile regenerabile (energia eoliană și solară) necesită o schimbare majoră a structurii furnizării energiei, implicând investiții mari în ceea ce privește infrastructura. Germania a lansat un un plan pentru renovarea infrastructurilor în următorii ani.

Prezentarea generală a proiectului

SUBTERRA GMBH și-a oferit serviciile pentru instalarea unei stații noi de transformare în orașul Stuttgart, Germania, oraș cunoscut pentru importanța sa administrativă și economică, în mod special în sectorul automobilistic, al electronicelor și componentelor.

Pentru aceste proiecte de cartografiere și detectare a utilităților, SUBTERRA a utilizat Stream DP și tehnologia sa inovativă EsT. Acest sistem a putut achiziționa date radar de înaltă calitate și de adâncime fără precedent. Stream DP este compact, puternic, ușor de folosit și care poate efectua rapid sondaje pe suprafețe mari și permite obținerea de date atât terenuri pavate cât și accidentate. Utilizatorii au putut verifica rapid conductele de sub drum și identifica o linie de utilități specifică de 100KV dintr-o multitudine de alte linii, identificarea inductivă a liniilor specifice.

Mai mult decât atât, grație colectării datelor radar de către Stream DP și a software-ului post-procesare IQMaps, a fost posibilă dezvoltarea unui model 3D al întregii suprafețe pentru o citire ușoară și precisă a datelor.


Cartografiere subterană pentru localizarea celei mai bune zone de forare într-o stație de benzină

Introducere în sectorul furnizării de energie

Sectorul stațiilor de benzină a fost întotdeauna caracterizat printr-o cifră de mare de afaceri în proprietate. Din acest motiv, acest sector se caracterizează prin mari dificultăți în găsirea de hărți actualizate și eficiente a utilităților din subteran.
Aceste schimbări rapide în piața stațiilor de benzină combinate cu necesitatea viitoare de a converti aceste locații în stații pentru încărcarea mașinilor electrice și alimentarea cu noi metodologii, precum hidrogen, necesită soluții care să permită cartografierea rapidă și neinvazivă a subteranului.

Prezentarea generală a proiectului

SUBTERRA GMBH a oferit o analiză detaliată a utilităților din subteran pentru o stație de benzină în centrul Berlinului. Clientul a trebuit să foreze aproximativ 40 de carote pentru a lua probe de benzină. Probele de benzină trebuie analizate de fiecare dată când se schimbă proprietarul pompei.

SUBTERRA și-a oferit propriul serviciu de cartografiere subterană a utilităților folosind software-ul post-procesare IQMaps, pentru a permite clientului să identifice care ar fi locul cel mai convenabil pentru forarea carotelor.




Comentarii

Produse de comparat (/5)