Prezentarea gamei de generatoare Konner & Sohnen

  1. KSB vs. KS
  2. E vs. non-E
  3. 3 vs. 1/3
  4. i vs. non-i  (INVERTER vs. non-INVERTER)
  5. G vs. HD / D
  6. S vs. non-S ( Silentios vs. Open Frame )
  7. ATS vs. ATSR (Automatic Transfer Switch READY)

Gama de generatoare de curent marca Konner & Sohnen cuprinde peste 50 de modele 

Generatoarele de curent difera intre ele prin tipul de utilizare, putere, modul de pornire, tipul de combustibil utilizat, numarul de faze furnizate si alte detalii.


KSB vs. KS

KSB (Konner & Sohnen Basic) este gama de generatoare pentru utilizare usoara - regim Hobby - de aici si denumirea de Basic

KS este gama de generatoare pentru utilizatorul profesionist


E vs. non-E

Modelele care contin litera E au pornirea "la cheie". Aceste modele de generator vin livrate cu acumulator si modul de pornire electric, dar contin si demaror pentru pornirea manuala in caz de necesitate. Sunt mai comod de pornit si sunt potrivite pentru persoanele cu forta fizica redusa. 

Ex: modelul KS-3000 - este doar cu demaror manual pe cand modelul KS-3000E are pe langa demarorul manual si electromotor si acumulator pentru pornire la cheie.


3 vs. 1/3

Daca modelul de generator contine cifra 3 inseamna ca este un model TRIFAZIC. Generatoarele de curent cu cifra 3 in denumirea modelului vor furniza curent la 400V, iar la 230V vor furniza doar aprox. 30% din puterea pe care o pot furniza la 400V. Deci in cazul unui exemplu de generator care furnizeaza 10kW pe 400V, acesta va furniza doar 3kW pe 230V. 

1/3 este un model special cu "VTS" Voltage Transfer Switch adica un intrerupator de comutare al voltajului. Daca modelul contine in denumire 1/3 generatorul suporta atat functionarea pe o faza cat si pe trei faze - deci vor functiona atat la 230V cat si la 400V, furnizand o putere identica sau foarte asemanatoare atat la 230V cat si la 400V. 

KS-10000E-3 va furniza 8kW la 400V sau aprox. 2,4kW la 230V

KS-10000E-1/3 va furniza 8kW la 400V sau 8kW la 230V fiind mult mai versatil pentru cei care au aplicatii atat la 400V cat si la 230V


i vs. non-i  (INVERTER vs. non-INVERTER)

litera i provine de la INVERTER - generatoarele de tip INVERTER sunt in general mai eficiente dar si mai scumpe.

Avantajele generatoarelor INVERTER (cu litera i in model) sunt:

  • consuma mai putin combustibil datorita controlului electronic al turatiei - si polueaza mai putin fiind mai eficiente
  • autonomie mai mare datorita consumului mai mic
  • au unda sinusoidala pura - esentiala pentru anumite echipamente electrice 
  • stabilitate mult imbunatatita a voltajului (±1% vs. ±5% la modelele clasice)
  • in general INVERTERELE sunt mai compacte


G vs. HD / D

Daca generatorul la care te uiti contine litera G in model inseamna ca poate fi alimentat si cu GAZ (propan/GPL) - modelele acestea sunt numite HYBIRD deoarece pot fi alimentate si cu benzina si cu gaz. Comutarea de la benzina la gaz si invers se face prin actionarea unui robinet. Toate modelele HYBRID sunt livrate cu furtun si reductor de presiune - ceea ce inseamna ca ai tot ce e nevoie pentru a le conecta la butelie. 

Daca generatorul la care te uiti contine literele D sau "HD" (HeavyDuty) inseamna ca acel generator este cu motorizare DIESEL. Deci ai beneficiul de a utiliza motorina ca si combustibil - avans o eficienta mai buna, o durta mai mare de stocare a motorinei in comparatie cu benzina si o durata de exploatare mai mare a generatorului. 

Daca generatorul la care te uiti nu contine nici litera G nici D / HD, inseamna ca poate fi alimentat doar cu benzina. 


S vs. non-S ( Silentios vs. Open Frame )

Litera S din modelul de generator de curent Konner und Sohnen vine de la Silent adica Silentios - practic are o carcasa insonorizanta ceea ce il face sa emane mai putin zgomot.

Daca ai nevoie de un generator cu insonorizare cauta doar modelele cu litra S , "Silent" sau "Super-Silent". Faptul ca sunt insonorizate nu inseamna ca nu fac zgomot, inseamna doar ca exista o reductie a acestui zgomot. 

Modelele non-S sunt practic modele cu cadru deschis, unde motorul vizibil si accesibil.


ATS vs. ATSR (Automatic Transfer Switch READY)

ATS - sunt modele de generator cu un modul de automatizare inclus - adica pot porni automat in cateva secunde dupa caderea tensiunii de la retea si se vor opri automat la revenirea curentului de la reteaua principala. 

ATSR (ATS Ready) - sunt modele pregatite de a fi automatizate, dar NU CONTIN AUTOMATIZAREA! Panoul ATS se cumpara separat! Acestea vin livrate cu un modul de comanda si cu o mufa care poate fi conectata la panourile ATS furnizate de producator. 

ATS vine de la Automatic Transfer Switch tradus ar veni Intrerupator de Transfer Automat - pe romana este folosit termenul de ARR ( Anclansare Automata a Rezervei )


Felicitari ! Acum poti citi toate modelele de generatoare Konner si vei sti ce inseamna fiecare litera din codul de produs. 

Deci vei stii ca modelul KS-5500iEG-S este un model de Inverter, cu pornire la cheie, alimentat dual (HYBRID) atat cu benzina cat si cu GPL si cu carcasa pentru utilizare silentioasa. 

De asemenea vei stii ca modelul KS-9300DE-1/3-ATSR-SUPER-SILENT este un model de generator alimnetat Diesel, cu pornire electrica la cheie, care functioneza monofazic dar si trifazic la o putere apropiata sau identica indiferent de voltajul la care il folosesti, pregatit pentru conectare la panou de automatizare si slientios

Totodata vei sti ca modelul KS-10000E-3-ATS este un model pe benzina, cu pornire electrica, trifazic (pe monofazic ofera doar 2,4kW) si cu modul de automatizare incorporat. 


Comentarii

Produse de comparat (/5)